5 suurta syytä, miksi betonilattia ei ole hyvä vaihtoehto kotiisi

Betonilattia on sekä hieno että kauhea, joten sinun on harkittava huolellisesti ennen sen asentamista. Tänään aiomme puhua muutamista syistä, miksi se ei ehkä ole paras materiaali maailmassa.

Se on todella vaikeaa

Jos olet taipuvainen kaatumaan betonilattian yli, sitä ei luultavasti kannata tehdä, sillä voit vahingoittaa itseäsi vakavasti, kun putoat ja osut päähän. Tiedän, että et kaadu koko ajan, mutta jos kompastut vahingossa, on paljon turvallisempaa laskeutua toiselle pinnalle. Voit myös vahingoittaa asioita paljon helpommin ja jos pudotat jotain lattialle, on hyvä mahdollisuus, että se rikkoutuu. Jos sinulla on pieniä lapsia tai iäkkäitä vanhempia, jotka asuvat kanssasi, ehkä kannattaa antaa ikävä.

Sinusta ei tule mukavaa

Seiso betonilattialla liian kauan, niin jalat alkavat olla kipeät. Ei ole mukavaa seistä pitkiä aikoja. Vertaa sitä mukavaan kokolattiamattoon ja huomaat helposti, miksi haluaisit aina seistä pehmeämmällä alustalla. Tällä ei ole suurta väliä, jos huoneessa, johon asetat betonilattian, ei ole paljon liikennettä, mutta jos sinun täytyy kävellä sen päällä koko ajan, on olemassa vaihtoehtoja, jotka ovat paljon ystävällisiä. jalat.

Se ei pidä lämpöä

Betoni ei pidä lämpöä kuten muut materiaalit, joten kun kävelet sen päällä paljain jaloin, sinulla on aina kylmä. Kesällä tällä ei ole paljoa väliä, etkä luultavasti edes huomaa kuinka kylmää on, mutta talvella se on aivan toinen tarina. Se on pohjimmiltaan päinvastoin kuin kävellä kuumalla hiekalla, kun olet rannalla ja tiedät kuinka epämukavaa se voi olla. Sen päälle voi aina laittaa mattoja ongelman ratkaisemiseksi, joten betonilattia ei silti ole maailmanloppu.

Ongelmia kosteuden kanssa

Jos betonilattiassasi on halkeamia, niiden sisään pääsee kosteutta. Sinun pitäisi jo tietää, että home kasvaa mielellään kylmissä ja kosteissa olosuhteissa, joten käsiisi voi päätyä homeepidemia. Tämä on ehkä lievää liioittelua, mutta se on silti harkitsemisen arvoinen. Jos halkeamiin pääsee talvella vettä, et halua sen jäähtyä liian kylmäksi, sillä vesi jäätyy ja se voi johtaa siihen, että lattiasi alkaa halkeilla jään laajenemisen vuoksi.

Se ei näytä kauniilta

Nykyään betoni voi olla eri värejä sen tylsän harmaan sijaan, jota olet niin tottunut näkemään kaikkialla. Lattiasi asentaja voi myös lisätä kuvioita betoniin, jos hän on tarpeeksi taitava. Valitettavasti suunnittelun suhteen ei voi tehdä paljon muuta, mikä tarkoittaa, että jos haluat kotisi näyttävän kauniilta, on olemassa parempia ratkaisuja. Jos et välitä kotisi houkuttelevuudesta, saatat sopia betoniin, mutta jotenkin en usko, että niin käy.

On myös paljon etuja

Betonin korjaus on helppoa, se on erittäin kestävää ja sitä on helppo huoltaa, joten siitä ei tunnu olevan etuja. Se kannattaa silti harkita, kun valitset lattiaa, mutta ainakin tiedät osan syistä, miksi saatat haluta välttää sitä.