Kuinka luoda kotikuntosali, jos sinulla ei ole paljon tilaa (sisustustasi pilaamatta)

Kotona treenaaminen on loistava tapa varmistaa, että pidät harjoitteluohjelmasta kiinni, koska se poistaa tarpeen matkustaa kuntosalille kaatosateessa, kun tunnet olosi vähiksi. Kotona treenaaminen säästää samalla tonnin rahaa ja tarkoittaa, että sinun ei koskaan tarvitse jonottaa haluamiasi laitteita.
Mutta vaikka kotikuntosalit voivat olla erittäin hyödyllisiä harjoitusohjelman ylläpitämisessä ja hyvässä kunnossa saavuttamisessa, niillä on tiettyjä vaatimuksia – joista ilmeisin on, että sinulla on tietty määrä tilaa harjoitella.
Jos sinulla on vain pieni asunto tai jos sinulla ei ole vapaita huoneita, kotona harjoittelu voi olla vaikeaa ja saatat tuntea olosi rajalliseksi. Älä kuitenkaan koskaan pelkää, vaikka vain pienellä tilamäärällä on mahdollista rakentaa kotikuntosali, joka tarjoaa sinulle kaikki työkalut, joita tarvitset kuntoon…
On vain tiedettävä, millä työkaluilla voi olla syvällisimpiä terveyshyötyjä, kun ne sopivat pienempään kotiin…
Oikeat laitteet

Vetotanko
Jotta pääset upeaan kuntoon, tarvitset vain oman kehon painon. Käyttämällä puristusnousuja, istumanousuja ja dippejä voit harjoitella rintalihaksia, vatsalihaksia ja tricepsiä, ja on olemassa erilaisia ​​kyykkyjä ja asioita, joita voit tehdä jaloillesi. Vaikeus on kuitenkin hauis- ja lattioharjoittelussa, ja sitä varten tarvitset todella vetotangon, jotta voit tehdä leuan nousuja (vastaa hauiskiharoita) ja vedot (vastaa latin vetoa). Leukatanko on siis oikeastaan ​​kaikki mitä tarvitset harjoitellaksesi koko kehoasi kotoa käsin. Ja hyvä uutinen on, että nämä maksavat vain noin 10 dollaria ja sopivat ovenkarmiin – jotkut jättämättä edes jälkiä. Vaikka sinulla olisi  tämä ei ole rajoittava tekijä.

Voimistelurenkaat
Haluatko viedä vetotangon vielä pidemmälle? Hanki sitten voimistelurenkaat. Pienellä rahasummalla nämä lisäävät huomattavasti vetotangosta suoritettavien harjoitusten määrää (lisäämällä esimerkiksi dippauksia ja taaksepäin pudotuksia), ja ne voidaan jättää helposti pois, kun niitä ei käytetä.

Painot
Muutaman painon käyttäminen voi lisätä huomattavasti kotoa käsin suoritettavien harjoitusten määrää. Useimmiten näiden ei tarvitse olla suuria ja mahtuvat sängyn alle. Ja jos painot vievät liikaa tilaa, harkitse kahvakuulat, joista tarvitset usein vain yhden ja jotka tarjoavat suuremman valikoiman harjoituksia aluksi.

Taitettava penkki
Jos sinulla on käsipainot, painopenkin hankkiminen lisää huomattavasti niiden kanssa suoritettavien harjoitusten määrää lisäämällä pec-perhoja, käsipainoja, taivutettuja rivejä ja paljon muuta. Hyvä uutinen on, että voit nyt hankkia taitettavat penkit, joiden avulla voit taittaa sen oven taakse, jotta kenenkään ei tarvitse edes tietää sen olevan siellä.